Coronavirus

Hieronder lees je alle updates over de gevolgen die de uitbraak van het Coronavirus heeft voor De Bommequet.
Deze pagina wordt zo actueel mogelijk gehouden en het is dus aan te raden de website en de mail regelmatig te lezen. De berichten staan in chronologische volgorde, waarbij het nieuwste bericht bovenaan staat.

24 maart
Maandagavond 23 maart heeft de regering een aantal zéér ingrijpende nieuwe maatregelen aangekondigd die ook voor De Bommequet vergaande gevolgen hebben.
Met name zijn alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden.
De gevolgen voor De Bommequet;
– de accommodatie blijft gesloten tot 1 juni
– de zomercompetities worden uitgesteld
– de Quizavond, Sarrasani, Lady’s Day, Oranjetoernooi, Collsensation en Hemelvaarttoernooi gaan niet door.
– alle clinics tot 1 juni zullen worden geannuleerd
– de Algemene Ledenvergadering wordt verplaatst naar een andere datum
Hopelijk is de crisis in juni zo ver bestreden dat we elkaar weer kunnen ontmoeten bij  het Roosendaals Boulestreffen op 13 juni.

15 maart
Zondag 15 maart heeft de overheid bekend gemaakt dat tal van gelegenheden en ook  alle sportaccommodaties tot 6 april zijn gesloten.
Wij hadden al besloten om te sluiten tot 31 maart, dit wordt nu met een week verlengd.
Concreet houdt dit in:
Het Lente- en Sarrasani toernooi zullen niet doorgaan.
Ook de Quizavond zal worden verplaatst naar een nader te bepalen datum.
’t Ketshuis blijft tot 6 april gesloten.

Op 9 april staat onze Algemene Ledenvergadering op de kalender. Of die door zal gaan weten we nu nog niet.

13 maart
Aansluitend bij de landelijke ontwikkelingen heeft het bestuur van ERPV De Bommequet besloten om onze accommodatie tot nader orde te sluiten.
Dit betekent dat ook het Lentetoernooi van 21 maart wordt gecanceld.
De deelnemers zijn hiervan ook persoonlijk op de hoogte gesteld.

 11 maart
Vanmorgen is onderstaand bericht op de site geplaatst m.b.t. het Coronavirus.
Vanmiddag is er bij de NJBB een update gepubliceerd.
“Alle wedstrijden en competities worden tot volgende week afgelast.”

Het bestuur heeft besloten om hierbij aan te sluiten en onze kantine en hal ook te sluiten tot woensdag 18 maart. Dus de speeltijden van woensdag 11, donderdag 12, zaterdag 14 en maandag 16 maart komen te vervallen.
Via de website en de mail worden jullie op de hoogte gehouden van verdere ontwikkelingen.
Gezien de snelle ontwikkelingen konden wij jullie hier niet eerder van op de hoogte brengen. Bij deze ook het verzoek om dit nieuws per telefoon door te geven naar de leden waarvan jullie vermoeden dat ze nog niet op de hoogte zijn.
Wij hopen dat er niet te veel leden voor een gesloten poort zullen staan en dat alles weer snel normaal zal gaan verlopen.

10 maart
Beste Bommequetters

Zoals u wellicht weet, heeft het RIVM op vrijdagavond 6 maart een verscherpt advies gegeven voor de inwoners van Noord-Brabant. Het bestuur van ERPV DE Bommequet meldt u hierbij dat het zich houdt zich aan de richtlijnen van de NJBB, die zich op haar beurt weer richt op de richtlijnen van het RIVM en de GGD.
Wat is het advies van het RIVM?
In het kort komt het er op neer dat, wanneer je last hebt van verkoudheidhoesten of koorts, het RIVM je adviseert je sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Dat betekent dat je plekken vermijdt waar veel mensen samen zijn. Niezen en hoesten doe je in de holte van elleboog en handen wassen doe je veelvuldig en tenminste gedurende 20 seconden. Eén dag (24 uur) nadat de klachten over zijn, kan het normale leven weer worden opgepakt.
Zijn wij dan gesloten?
Nee, op dit moment zijn er geen redenen om dit doen en ook de adviezen wijzen niet in deze richting. De speelmomenten (middagen en avonden) worden blijvend georganiseerd.
Handen schudden.
In onze sport is het gebruikelijk, dat vóórdat aan een partij wordt begonnen de spelers elkaar de hand schudden. Ook na afloop van een partij gebeurt hetzelfde. We feliciteren de winnaars en danken onze medespeler(s). Wij verzoeken u nu om, gedurende de periode dat het coronavirus actief is, elkaar de hand te schudden achterwege te laten!!
Meer informatie?
Meer informatie over het advies van het RIVM kunt u vinden op de website van de rijksoverheid en op de website van de NJBB, te weten:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

https://njbb.nl/corona-covid-19-virus-in-nederland